Vlaggen in de Bernhardstraat
Afbeelding van Vlaggen in de Bernhardstraat
Afbeelding van Vlaggen in de Bernhardstraat

Vlaggen in de Bernhardstraat

Over het leven, de keuzes en angsten van Nederlanders in oorlogstijd in een lieflijk dorp aan zee

€ 17,95  Omschrijving

  De spagaat van een gemeentearchitect tijdens de vijf oorlogsjaren

  Aan de hand van de nalatenschap van zijn opa gaat Geert van Diepen (1954) op zoek naar het antwoord op de vraag: Wat deed opa nu precies in de vijf oorlogsjaren op het gemeentehuis in Castricum? Was hij fout of goed? Met de informatie uit een receptieboek, talloze brieven, kranten en originele documenten uit de jaren 1940-1945 doet hij bijzondere en ontluisterende ontdekkingen over de rol, de politieke ideeën en het karakter van zijn grootvader Dirk van Diepen (1894-1977), die gemeentearchitect was tijdens de bezetting in het Noord-Hollandse duindorp.

  De geschiedschrijving laat zich lezen als een historische roman: over het leven, de keuzes en angsten van Nederlanders in oorlogstijd in een lieflijk dorp aan zee.

  VlaggenindeBernhardstraat_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x13 mm
  Aantal pagina's 145
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Geert van Diepen
  Biografie

  Geert van Diepen ( Castricum, 1954) was leerkracht in het primair onderwijs. Sinds het jaar 2000 werkt hij als zelfstandig tekstschrijver, en theater- en liedjesmaker. Achter zijn huis bouwde hij een klein theater met vijftig zitplaatsen. Hij schreef een veertigtal kinderboeken en won met zijn debuut Toontje K. de superontsnapper de Kinderjuryprijs in Noordwest Friesland. Hij schrijft verhalen voor educatieve uitgeverijen en bracht een vijftal cd’s uit. De laatste tijd richt hij zich met zijn schrijf- en theaterwerk steeds vaker op volwassenen. Over zijn boek Blootliggen, dat in 2020 verscheen, schreef de NBD: ‘Zonder literaire pretenties, onopgesmukt geschreven zijn het herkenbare vertellingen die makkelijk weglezen. In een fraai vormgegeven uitgave, in eigen beheer met harde kaft.’ In zijn theaterprogramma Bang of dapper vertelt, zingt en speelt Geert van Diepen over bijzondere gebeurtenissen in zijn jeugd in de jaren zestig dicht bij zee.

  Kijk voor meer informatie op: www.geertvandiepen.nl en www.zoldertheater.nl


  Verschijningsdatum 12-11-2021

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-391-6
  EAN nummer
  9789463653916
  Auteur
  Geert van Diepen