Zelfportretten van mijn leven
Afbeelding van Zelfportretten van mijn leven
Afbeelding van Zelfportretten van mijn leven

Zelfportretten van mijn leven

Een eerlijk verslag van de innerlijke wereld van de auteur, die tot uitdrukking komt in beeldende verhalen en inzichtsvolle reflecties op de hedendaagse cultuur

€ 19,95  Omschrijving

  Dit boek is een eerlijk verslag van de innerlijke wereld van de auteur, die tot uitdrukking komt in beeldende verhalen en inzichtsvolle reflecties op de hedendaagse cultuur. Het gaat om een autobiografie die relevant is voor een breed lezerspubliek. In 24 korte hoofdstukken wordt een schets gegeven van haar leven en van de mensen die daarin een belangrijke rol spelen. Beginnend met een beschrijving van het voorgeboortelijke, het leven voor de huidige incarnatie, en van het keurige christelijke jaren-vijftig-gezin waarin ze geboren werd, laat ze vervolgens zien hoe een innerlijke zoektocht naar haar ware zelf leidde tot kunstenaarschap en zelftransformatie.
  Het bestrijkt een reis die vele baby-boomers zullen herkennen: van de desillusie van de jaren ’60 via het idealisme van de jaren ’70 en het opkomende spiritualisme van de jaren ’90, tot het skepticisme en de functionaliteit van het nieuwe millennium. Als rode draad door het manuscript loopt het thema ‘zichtbaar worden’, wat volgens de auteur ook het hoofdthema van haar leven is.

  Formaat

  145x210

  Aantal pagina's 273
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur

  Hugorina Richtje van Zaanen

  Biografie

  Hugorina Richtje van Zaanen werd in 1952 in Utrecht geboren. Haar studententijd in Groningen leidde tot diploma’s in de psychologie, filosofie en kunstgeschiedenis. Tevens studeerde zij af aan de Kunstacademie. Hugorina’s professionele leven omspant docentschap in filosofie en maatschappijleer, het begeleiden van groepen en individuen als creatief therapeut, en haar creatief werk als schilder en schrijver.

  Verschijningsdatum

  03-09-2014

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-683-8
  EAN nummer
  9789089546838
  Auteur
  Rini van Zaanen